Antivirus Norton 360 se naučil těžit kryptoměny

Nainstalujte antivirus na počítač, se kterým těžíte kryptoměny, a můžete si být jisti, že se přinejmenším objeví varovná hláška. Některé viry zneužívají počítače k nelegální těžbě kryptoměn bez vědomí uživatelů, a tak se není čemu divit, že antivirové programy tuto aktivitu označují jako rizikovou nebo těžbu dokonce hned zablokují.

Společnost Norton přišla se zajímavým řešením, když zabudovala nástroje pro těžbu kryptoměn přímo do svého antiviru. Zatím dokáže Norton 360 těžit jen Ethereum, časem ale přibydou další kryptoměny. Pokud byste si chtěli novinku vyzkoušet, musíte se přihlásit do testovacího programu.

Cílem Nortonu bylo zpřístupnit bezpečnou těžbu kryptoměn masám. Uživatelé spustí těžbu Etherea stiskem jednoho tlačítka. Těžba kryptoměny není individuální, uživatelé jsou sdruženi do poolu a o získaný ether se dělí podle toho, jakým dílem k těžbě přispěli. Bývá také zvykem, že nějakou část z výdělku získá i provozovatel poolu. Vzhledem k tomu, že Norton instaluje svůj antivirus na miliony počítačů, pro firmu by to mohl být zajímavý byznys.

Zdroje: BBC