Na mobilech vyšla nová Hra o trůny

Fenomén Hra o trůny je na Google Play a App Store reprezentován hned několika aplikacemi a teď k nim přibyla další. A Game of Thrones: The Board Game ovšem není žádnou novinkou, ale – jak prozrazuje název – digitální verzí deskovky, která už je nějakou dobu ke stažení na PC. Mobilní verze se liší zcela předělaným ovládacím rozhraním, díky kterému se dá hrát i na menším displejích. Přeci jen bychom vám ale doporučili tablet.

Věděli jste, že nejen aplikace samotné, ale i nákupy uvnitř apek a předplatné můžete hradit platbou přes operátora? Útrata se jednoduše připíše k měsíčnímu vyúčtování. 

Obsah je ovšem na všech platformách stejný, takže nepřekvapí, že hra podporuje i cross-play. Cílem je, zjednodušeně řečeno, ovládnout Západozemí. Vyberete si jeden ze šesti významných rodů a pomocí diplomacie, intrik, násilí a dalších taktik se pokusíte rozšířit pole své působnosti na celý kontinent. Každý rod má své speciální karty, takže se hra jen tak neomrzí ani v singlu proti AI. Dokonce je tu na hráče připraveno deset příběhových výzev.

A když vás základní hra přeci jen začne po čase nudit, můžete zainvestovat do DLC s názvem A Dance with Dragons, které přináší nové karty, a hlavně se odehrává v jiné době, takže i mapa Západozemí je výrazně proměněná.

Zdroje: PocketGamer