Společnost Xiaomi představila nabíječku, kterou Apple nedokázal vyrobit

Projekt AirPower patří k největším selháním Applu (alespoň tedy z poslední doby). Mělo se jednat o bezdrátovou nabíječku schopnou nabíjet až tři zařízení současně (například sluchátka AirPods, iPhone a hodinky Apple Watch) a to bez požadavku přesného umístění na předem daná místa. Po několika odkladech ale Apple projekt nakonec v tichosti zrušil. Důvodem bylo údajně přehřívání nabíječky.

Společnost Xiaomi výzvu v podobě zahřívání překonala, aspoň to tedy tvrdí. Zástupce čínské společnosti na tiskové konferenci představil bezdrátovou nabíječku, která vypadá jako přesná kopie AirPower. Zvládne nabíjet tři zařízení současně a díky 19 cívkám nezáleží na tom, kam je položíte. Nabíječka podporuje všechna zařízení s certifikátem Qi, tedy i iPhone. Ostatně právě mobil amerického konkurenta si čínská výrobce vybrala – trochu provokativně – pro prezentaci.

Společnost Xiaomi si pro prezentaci vybralo mobil konkurenceSpolečnost Xiaomi si pro prezentaci vybralo mobil konkurence

Výrobce udává výkon 20 W na zařízení, čímž se odlišuje od řešení Base Station Pro společnosti Nomad, která zvládá jen 5 W.

Cena nabíječky vychází po přepočtu z čínských jüanů na cca. 2 tisíce korun, ale není jasné, kdy a zda vůbec bude dostupná mimo čínský trh.

Zdroje: The Verge