Nový iPad Pro nabídne vše v jednom

Při představení nového iPadu Pro jsme se dočkali videa, která znázorňuje, že tenhle přístroj s nakousnutým jablkem nabídne vše v jednom. Zkrátka jiné přenosné zařízení nebudete potřebovat. Někomu přijde video dobré, jiní v něm hledají nevkus. To ať posoudí každý sám. My se budeme věnovat tomu, co nový iPad Pro nabídne.

„Úplně nový profesionální design. Neskutečná přenosnost. Vůbec nejtenčí produkt Apple,“ tak v rychlosti americká společnost popisuje svůj nový produkt, který běží na zbrusu novém čipu Apple M4.

„Nehorázný výkon, nevídaná grafika a ohromné možnosti pro umělou inteligenci. Ultra Retina XDR. Náš nejvyspělejší displej. Mimořádný jas a precizní kontrast,“ přidává superlativy tisková zpráva.

iPad Pro se může pochlubit čtyřikrát výkonnějším čipem ve srovnání s Apple M2. Přístroj má nejmodernější displej OLED postavený pomocí nejnovější technologie společnosti Apple nazvané “Tandem OLED“. Ta spočívá v umístění dvou panelů OLED do sebe, čímž se dosáhne mnohem lepší ostrosti a čitelnosti, což přispívá i k velmi vysokému jasu zobrazovaného obrazu.

Prodávat se bude ve dvou velikostech: 11 a 13 palců. V obou případech nabízí 120Hz displej Ultra Retina XDR s technologií „Pro Motion“.

A cena? Předobjednávky startují od 29 990 Kč. V prodeji iPady Pro budou od 15. května.